De Druppels zijn er!!!

Gisteren (donderdag) was het een stormachtige dag! Overdag trokken de regenbuien over, en ‘s avonds zette de wind een tandje bij. Maar gelukkig doorstond de grote tent (de Desert Storm) het weer zonder te zeuren en kon het Roervendel hier tijdens de regel zich goed in vermaken. Tafels werden omgegooid, daarmee barricades gebouwd, en er vond een heus paintbal-zonder-paintbal spel plaats (wat foto’s stukken beter kunnen beschrijven dan woorden). Ook het Maasvendel doorstond de storm zonder problemen – de gaten in de geus waren gelukkig net daarvoor zo goed als het kon gerepareerd. Al met al was het dus ondanks het weer een prima dagje!

Maar dan vandaag! Het was heel de dag lekker weer, t zonnetje scheen en de het windje waaide heerlijk. Maar het leukste van vandaag: de druppels kwamen! Ook de druppels hadden een voortvarende heenreis; in de trein was aan de drukte te merken dat alle druppels er heel veel zin in hadden!

Op het terrein aangekomen werden de tenten ingedeeld, kampregels uitgelegd, en het kampterrein incl. het heerlijke zwemwater verkend. Voor het avondeten werd het toneelstukje van afgelopen drie dagen nogmaals opgevoerd voor de druppels, waarbij alle toneelskills van de stafleden optimaal tot hun recht kwamen. En vanavond hebben alle nieuwe scouts Neptunus en Neptientje met veel succes en plezier bezocht! En daarmee was de eerste dag voor het druppelvendel alweer voorbij.

Morgen staan de dagtochten voor het Roer- en Maasvendel op de planning en gaan de druppels zich vermaken met verschillende spellen op en rond het water. Het belooft een mooie dag te worden!

Geplaatst in Zomerkamp.