Terrein / Gastgebruik

Ons terrein is voor scoutinggroepen en evt. ook andere groepen beschikbaar als kampterein. Wilt u meer weten over gastgebruik van het kampterrein van de Beatrixgroep, neemt u dan contact op met de terreinbeheerders via gastgebruik@beatrixgroep.nl of via het contactformulier hiernaast. Er is op het terrein kampeerruimte voor groepen tot ca. 150 personen.  Hiervoor wordt een onkostenvergoeding van EUR 3,50 per persoon per dag met een minimum totaal van EUR 50,- per bezoek gerekend. Zie voor het terreinregelement en de gebruikersovereenkomst de bestanden hiernaast.

Accomodatie

Het terrein van Waterscouting Beatrix is gelegen in het Midden-Limburgse Maasplassengebied op het schiereiland Hatenboer. Wij beschikken over een goed uitgeruste haven met steigers voor het varend materieel en speciale gastensteigers. Behalve het varend materieel van de Beatrixgroep liggen in de haven vaak ook boten van andere waterscouting groepen uit de omgeving die zelf over minder vaarwater in de directe omtrek beschikken.

Aan een aparte strekdam zijn de wachtschepen 'Piejo' en 'De Cirkel' afgemeerd. De 'Piejo', een omgebouwd duwship, is niet gemotoriseerd en dient als opslag en 's winters als onderhoudswerkplaats voor de vletten. Ons wachtschip 'De Cirkel' is wel zelfvarend en is uitgerust als accommodatie voor de hele groep. Het schip fungeert door het jaar heen en tijdens kampen als varend clubgebouw en opbergplaats voor alle nautische materiaal zoals zeilen, bakskisten, riemen etc. 'De Cirkel' is voor gebruik door de eigen groep bestemd, zij is niet beschikbaar voor gastgebruik.

Kampterrein

Waterscouting Beatrix heeft een groot beschut terrein tot haar beschikking voor overnachtingen en activiteiten en in de buurt zijn er voldoende aanlegplaatsen met terreinen voor groepsactiviteiten. Ook worden er regelmatig andere scoutinggroepen op het terrein verwelkomd, die naar Roermond afreizen voor hun zomerkamp of hike. Op het terrein is elektriciteit en een toilet accomodatie met was- en douchegelegenheid aanwezig voor bezoekers. De locatie leent zich uitstekend voor kampen van zowel 'land groepen' als zeeverkenners. Het terrein is groot genoeg om naast een flink kamp ook nog voldoende ruimte voor spelactiviteiten over te houden. Er zijn twee kampvuurplaatsen op het terrein die onbeperkt gebruikt kunnen worden (er is een doorlopende kampvuurvergunning). In de buurt van het terrein zijn talloze andere activiteiten mogelijk. Hatenboer heeft een zeer centrale ligging in het Midden-Limburgse. In deze streek, waar in 2002 en in 2014 ook het Nawaka plaatsvond, is door de ontgrindingen een uitgestrekt plassengebied ontstaan.

Er zijn diverse mogelijkheden om via de Maas meerdaagse vaartochten te ondernemen naar stadjes en dorpen in de omgeving. Roermond is een middelgrote provinciestad met tal van bezienswaardigheden en een eeuwenoude historische binnenstad.

Het zwemwater waardoor het terrein begrensd wordt is van goede kwaliteit en uitstekend toegankelijk vanuit het terrein. Er is geen stroming en in de buurt van onze haven ook weinig scheepvaart, dus ook kleinere kinderen kunnen (onder toezicht) van het water gebruik maken.

Voorzieningen

Op het terrein van de Beatrix staat een gebouw met wastafels, toiletten en douches. Er is ook een speciale ruimte met een rolstoel toegankelijke toilet en douche. Groepen dienen zelf zorg te dragen voor adequate brandbestrijdingsmiddelen bij het koken en/of kampvuur stoken. Auto's en fietsen kunnen op het terrein in nabijheid van het kampterrein worden geparkeerd. Het terrein is afgesloten van de openbare weg middels een hek. Zo hebben alleen de stafleden van de Beatrix groep en eventuele gastgroepen toegang tot het terrein.

Foto’s

Downloads

Gebruikersovereenkomst
Terreinregelement


Contactformulier